Xaver a host – Jaroslava Obermaierová (2020)

Jaroslava Obermaierová hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 28. 12. 2020 (ČRo Region, 26 min.).

Lit.: nwe – Veselý, Luboš Xaver: Herečka Jaroslava Obermaierová: V Ulici jsem si dala podmínku, že nebudu potřetí vdaná. In web ČRo Region, 28. prosinec 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Seriálová a filmová hvězda Jaroslava Obermaierová začínala jako baletka. Nakonec jí ale učarovalo herectví, kterému je věrná už přes půl století.

Jaroslava Obermaierová se na jevišti poprvé objevila v 10 letech jako baletka, až později ji okouzlilo herectví, kterému se rozhodla dále věnovat. „Možná bych dnes ještě něco z baletu svedla, ale víte to, v určitém věku si člověk nějaké věci nedovolí. Ale dokážu se ohnout a dát dlaně na zem, to třeba můj syn nesvede,“ směje se herečka, které láska k baletu zůstala do teď.

O role neměla Jaroslava Obermaierová nikdy nouzi, zvlášť ty seriálové by už vydaly na dlouhý seznam. „Seriály beru jako každou jinou hereckou práci. Na druhé straně jejich výhoda je v tom, že člověk je na nějakou dobu mezi lidmi a v prostředí, které zná,“ myslí si.

Posledních patnáct let vstupuje do domácností párkrát týdně vždy před hlavními zprávami v nekonečném seriálu Ulice. „Ulice je takový zvláštní fenomén. Lidé se nejspíš pořád dívají, takže to musejí mít rádi,“ říká. „Vyjednala jsem si podmínku, že nebudu na place v sedm ráno a že nebudu potřetí vdaná. Přišlo by mi to smutné vzhledem k tomu, že oba mí předchozí manželé, což byli Broňa Poloczek a Stanislav Zindulka, už nejsou,“ prozrazuje. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)