Vizitka – Jaroslava Haladová (2021)

Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s) kulturou. Host: Jaroslava Haladová, šéfredaktorka Vltavy. Moderuje: Ondřej Cihlář.

Natočeno 2021. Premiéra 5. 1. 2021 (ČRo 3 Vltava, 10:02 h.).

Lit.: Slívová, Hana – Cihlář, Ondřej: Rozhlas, to jsou pro mě emoce, fantazie a silné příběhy, říká šéfredaktorka Vltavy Jaroslava Haladová. In web ČRo 3 Vltava, 5. leden 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: V únoru to budou dva roky, kdy se šéfredaktorkou stanice Českého rozhlasu Vltava stala Jaroslava Haladová. O své cestě z rodných Klatov na pražské Vinohrady, o koronavirovém roku 2020 i o tom, jak přemýšlí o programové skladbě stanice, mluvila ve Vizitce s Ondřejem Cihlářem.

Když máte dobrý program a dobrého hosta, posluchač si vás najde. Tak Jaroslava Haladová shrnuje své zkušenosti z Českého rozhlasu, kam přišla poprvé před dvaceti lety jako studentka Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. Přemýšlení o rozhlasovém publiku, jež se navíc postupem času mění, se ovšem dnes v roli šéfredaktorky stanice Českého rozhlasu Vltava nevyhne – podobně jako stmelování kolektivu a podpoře jeho práce v časech koronavirové pandemie. „Uplynulý rok byl i pro rozhlas hodně náročný. Ono to není slyšet, ale byla tu zavřená studia, lidé se nemohli potkávat, redaktoři jsou dodnes rozdělení na dva týmy. Řešili jsme, jestli bude vůbec co vysílat, ale ukázalo se, že když se chce, tak to jde. V on-line světě nebo v knižní kultuře se toho dělo hodně,“ shrnuje šéfredaktorka Vltavy rok 2020.

Z novinek, které se loni objevily ve vltavském programu, vyzdvihuje noční Četbu s hvězdičkou, publicistický magazín Akcent, nedělní popový Koncert bez hranic anebo taktéž nedělní Hru pro pamětníky. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)