Dvacet minut Radiožurnálu – Jana Ciglerová (2021)

Hostem je Jana Ciglerová, novinářka Deníku N a specialistka na USA. Americký Kongres potvrdil zvolení Joe Bidena prezidentem. Kam až je Donald Trump schopen zajít v popírání výsledků prezidentských voleb? A co pro rovnováhu politických sil ve Spojených státech znamená výsledek senátních voleb v Georgii? Moderuje Vladimír Kroc.

Natočeno 2021. Premiéra 7. 1. 2021 (ČRo 1 Radiožurnál, 17:06 h.).

Lit.: Kroc, Vladímír – prh: Novinářka Cíglerová: Trump mohl odcházet jako úspěšný prezident, teď odchází jako hrozba demokracie. In web ČRo 1 Radiožurnál, 7. leden 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Trump už má proti sobě hodně lidí, Bílý dům opustí dobrovolně, míní novinářka Jana Cíglerová, která se specializuje na Spojené státy.

Americký Kongres potvrdil zvolení Joe Bidena prezidentem. Kam až je Donald Trump schopen zajít v popírání výsledků prezidentských voleb? A co pro rovnováhu politických sil ve Spojených státech znamená výsledek senátních voleb v Georgii? Vladimír Kroc se ptal specialistky na Spojené státy Jany Cíglerové z Deníku N.

Dokázala jste si představit, že by se mohlo stát to, čeho jsme byli prostřednictvím televizních kamer svědky – záběry, kdy dav vtrhne do Kapitolu?

Nedokázala. A musím říct, že si to nedokázala představit naprostá většina obyvatel Spojených států. Nejsem Američanka, jenom jsem tam žila, ale pro většinu Američanů je to traumatická zkušenost, se kterou se budou muset teprve popasovat. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)