Akcent – Bilderbuchy mezi Českem a Británii (2021)

Obrázkové knihy či leporela. Jak vznikají knihy pro nejmenší a v čem se liší přístup českých a britských nakladatelů? V Česku se na knížky příliš spěchá, říká výtvarník Petr Horáček. Připravila Olga Stehlíková. Editorka Petra Kultová.

Natočeno 2021. Premiéra 22. 2. 2021 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 29 min.). Repríza 6. 4. 2021 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 29 min.).

Lit.: Stehlíková, Olga: Bilderbuch mezi Českem a Británií: U nás se na knížky příliš spěchá, ale dobrá věc musí vyzrát, říká Petr Horáček. In web ČRo 3 Vltava, 22. únor 2021 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Čím jsou specifické knihy pro batolata a mají v Česku dost redakční péče? Proč je u nás vydávání knih tak uspěchané a k jakým výsledkům může taková překotnost vést? Na otázky Olgy Stehlíkové odpovídají ve druhém díle Akcentu o bilderbuchach čili obrázkových knihách pro nejmenší výtvarník Petr Horáčeka a odbornice na literaturu pro děti a mládež z Ostravské univerzity Svatava Urbanová. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)