Xaver a host – Jiří Ježek (2021)

Jiří Ježek hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2021. Premiéra 22. 2. 2021 (ČRo Region, 30 min.).

Lit.: nwe – Veselý, Luboš Xaver: Paralympionik Jiří Ježek: Nehoda mi vzala dětský sen, ale ne lásku ke sportu. In web ČRo Region, 22. únor 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Jedna nešťastná nehoda připravila Jiřího Ježka o nohu. Dnes už bývalý paralympionik je stále cyklistickou legendou a nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie. „Časem moje rekordy někdo překoná,“ říká na to skromně.

„Jako malý jsem chtěl být úspěšný fotbalista. Lákalo mě na tom to, že profesionální sportovci měli za minulého režimu šanci prožít ten život barevněji,“ říká Jiří Ježek. Dětský sen mu vzala nákladní Tatra, které vběhnul pod kola a přišel při tom o nohu pod kolenem. „V ten moment se mi sesypal dětský sen, ale láska ke sportu ve mně zůstala.“

Po nehodě se musel Jiří Ježek znovu naučit chodit i běhat. Brzy se ale vrátil mezi své spolužáky i ke všem sportovním aktivitám. „Každá aktivita, kterou jsem zvládl a ve které jsem se spolužákům vyrovnal, nebo jsem leckdy byl lepší než oni, mi strašně zvedala sebevědomí,“ dodává sportovec. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)