Mozaika – Městské knihovny 1/5 (2021)

Připravila Jitka Kostelníková.

Natočeno 2021. Premiéra 10. 5. 2021 (ČRo 3 Vltava).

Obsah: 1. Knihovna Třinec – Mklub je vysněný prostor – 2. Městská knihovna Břeclav – I díky knihovně je lidový ornament stále moderní – 3. Městská knihovna Polička – Na Půdě v Poličce ožívají roboti – 4. Městská knihovna Praha, Opatov – Zveme k nám čtenáře s odlišným mateřským jazykem – 5. Městská knihovna Louny – V Lounech jdou místním naproti

Lit.: Kostelníková, Jitka – Ditrichová Bednářová, Michaela: Počet knihoven v naší zemi převyšuje jakoukoliv jinou evropskou zemi. Kdyby se využil potenciál každé z nich, bylo by to pro naši společnost vynikající. In web ČRo 3 Vltava, 10. květen 2021 (anotace + nahrávky k poslechu). – Cit.: Knihovny byly vždy centry vzdělanosti. Ona vzdělanost ovšem plynula pouze z knih, které knihovna poskytovala, případně od knihovníků, kteří většinou byli a stále jsou lidé osvícení. Dnes mohou malí i velcí čtenáři, ale i nečtenáři zamířit do knihoven i za jinými zdroji vzdělání a mohou se rozvíjet v rozmanitých činnostech. Hodně záleží na nadšení a zápalu ředitele knihovny a jejích zaměstnanců.   (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)