Apetýt – Umělecká skupina Mouchy (2021)

Připravila Jana Kobylinská.

Hovoří fotografky Denisa Blatná a Katka Pračková a výtvarník Roman Turcel.

Připravil ČRo Brno v roce 2021. Premiéra 7. 5. 2021 (ČRo Brno, 28 min.).

Lit.: Kobylinská, Jana: Ve virtuální galerii máme i bar. Umění je třeba šířit, shodují se členové umělecké skupiny Mouchy. In web ČRo Brno, 7. květen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Důležitá je cesta, ne cíl. Tak zní nepsané heslo umělecké skupiny Mouchy, která je propojená přes Česko a Slovensko až do Mexika. Jejich první výstava v nové virtuální galerii se jmenovala Budoucnost minulosti.

Základ umělecké skupiny tvoří fotografky Denisa Blatná a Katka Pračková a výtvarník Roman Turcel. Začali společně tvořit v roce 2018. Jak sami říkají, nehrála v tom roli vůbec žádná náhoda.

Jejich společným počinem z roku 2019 je velký koberec z pivních tácků, který nazvali Po hladině – nejdřív zpracovával každý svoje motivy, pak „sešili“ několik stovek umělecky ztvárněných podtácků a sestavili z nich fyzické umělecké dílo, které postupně vezli přes Brno do Prahy, Plzně a pak do Humpolce, kde jej nechali v místní galerii. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)