Nové chráněné bydlení pro těžce tělesně postižené v Brně Černovicích (2021)

V brněnských Černovicích má vzniknout nové chráněné bydlení pro těžce tělesně postižené. Připravil Tomáš Kremr.

Hovoří Veronika Jilčíková a ředitelka neziskové organizace Domov pro mne Jarmila Vokálová.

Připravilo Brno v roce 2021. Premiéra 11. 5. 2021 (ČRo Brno, 2 min.) v cyklu Zprávy.

Lit.: Kremr, Tomáš: Lidé s těžkým postižením budou mít v Brně nové chráněné bydlení. Na stavbu shání poslední peníze. In web ČRo Brno, 11. květen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Pětapadesátiletá Maruška z Brna je zcela odkázaná na invalidní vozík. Narodila se zdravá, ale jako malá prodělala těžký zápal plic. Od té doby se její stav jen zhoršoval. Teď se o ni stará nezisková organizace Domov pro mne. A ta se rozhodla, že Marušce po několika letech vrátí domov. V jejím starém domě v Brně-Černovicích chce organizace postavit chráněné bydlení pro pět těžce tělesně postižených lidí.

Čtyři lidé musí do schodů vynášet Marušku upoutanou na invalidní vozík. A schodů je ve starém domě naproti radnice hodně. Hned od vstupních dveří jich vede pár dolů, do sníženého patra. Hlavní schodiště je úzké a stáčí se do tří pater. Sama by se nahoru nedostala. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)