Xaver a host – Tomáš Měcháček (2021)

Herec a scénárista Tomáš Měcháček hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2021. Premiéra 26. 5. 2021 (ČRo Region, 13:04 h.).

Pozn.: V tomto pořadu host prohlásil směrem k moderátorovi: „Já bojuju sám v sobě s pokrytectvím, se zbabělostí (…). Vy třeba jste taky pokrytec, zbabělec, urážíte novináře, urážíte své kolegy v Českým rozhlase, tajíte, komu patří XTV, porušujete kodex Českýho rozhlasu, (…) jak kosíte Českou televizi v tý radě.. Já jsem se držel, abych nerušil váš pohodový pořad, ale vy jste poměrně na první pohled sympatický, ale z toho co děláte a říkáte, sympatický vůbec nejste.“ K poslechu zde.

Lit.: djo – Veselý, Luboš Xaver: Tomáš Měcháček: Učím herce blbnout a umím i zařvat. Skrze hry přijdete na určitá pravidla divadla. In web ČRo Region, 26. květen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Herec Tomáš Měcháček září jako doktor Adam Brejcha v seriálu Modrý kód: „Rozhodně mě to baví, je to kontinuální práce. Ale vstává se v 6.“ Začínal jako stand-up komik v pořadu Na stojáka, je také moderátor, režisér a pedagog. A také ho každý zná z reklamy na banku.

Říká se, že seriál z lékařského prostředí herce poznamená. „Původně jsem do toho tak proniknout nechtěl, ale musel jsem, abych mohl v krátkém čase někomu vysvětlit, co je to diabetes nebo nějaká genetická vada. Latinu si trochu pamatuju z gymnázia, ale někdy se text jen naučím. Nejlepší je se naučit obrazy den předem, další den natočit a večer zapomenout.“

Už přes deset let účinkuje v reklamě, do které se dostal přes klasický casting. „Na castingy na reklamu chodí herci často a chtějí ji dostat. Potkali jsme se tam s Tomášem Jeřábkem a řekli jsme, že dovnitř půjdeme spolu. Dali nám scénář a vybídli nás, ať to tedy rozjedem.“ (…)

Jak se promotéři dozvědí, že někde v Česku existuje takovéhle divadlo? Byl by schopen vodit Hurvínka? Jak ho ovlivnilo pomáhání v nemocnici v době pandemie? (…)

Lit.: anonym: Jste pokrytec a zbabělec, vyslechl si živě moderátor „Xaver“ Veselý. In web Seznam Zprávy, 26. 5. 2021 (článek). – Cit.: Luboš „Xaver“ Veselý musel v živém vysílání čelit kritice.

Pořad Českého rozhlasu Xaver a host měl překvapivý závěr. Herec a režisér Tomáš Měcháček vyčetl moderátorovi Luboši „Xaveru“ Veselému, že je pokrytec a zbabělec a neměl by v rádiu pracovat.

„Nemám rád pokrytectví a zbabělost. Nemám to rád na sobě, ani na ostatních lidech. Vy jste třeba taky pokrytec nebo zbabělec,“ řekl v živém vysílání Českého rozhlasu moderátorovi Luboši Xaveru Veselému herec a režisér Tomáš Měcháček.

„Urážíte novináře, urážíte své kolegy v Českém rozhlase. Tajíte, komu patří XTV. Porušujete kodex Českého rozhlasu,“ pokračoval ve výtkách vůči Veselému herec známý rolemi v televizních seriálech Modrý kód nebo Doktor Martin.

Měcháček tak narážel třeba na případ, kdy Veselý ve svém internetovém pořadu urážel svou kolegyni z Českého rozhlasu Veroniku Sedláčkovou. Podle něj je „zatížená genderovým, korektním, debilním stylem, aby se zavděčila svým pokrokovým šéfům“.

Nebyl to ale jeho jediný slovní útok na novinářky. Své fanoušky vyzýval, aby redaktorku serveru Forum 24 Johanu Hovorkovou hnali „svinským krokem“. Ve svém pořadu pak urážel i Zdislavu Pokornou, bývalou novinářku Seznam Zpráv, dnes Deníku N. (…)

Lit.: Karlesz, Štěpán:  Urazil kolegy i naše diváky! Xaver hodlá žalovat Měcháčka za slova, že XTV financují Rusové. In web Expres, 30. 5. 2021 (článek). – Cit.: Vedli spolu poklidný rozhovor, jenže v závěru se debata zvrhla. Herec a bavič Tomáš Měcháček se v pořadu Xaver a host v Českém rozhlase pustil do moderátora Luboše „Xavera“ Veselého, že je pokrytec a zbabělec a že jeho pořad XTV platí ruská rozvědka. A právě to radního České televize dopálilo nejvíc. „Je to vážné obvinění a je třeba, aby za svá slova každý nesl zodpovědnost,“ oznámil Xaver, že Měcháčkova slova už řeší právníci.  (…)

Jen u toho ale nezůstane. Obvinění, že je jeho pořad financován ruskými tajnými službami, dopálilo nejen Veselého, ale především majitele XTV. A to natolik, že vše předali právní kanceláři.

„A tak je to v pořádku. Je to vážné obvinění a je třeba, aby za svá slova každý nesl zodpovědnost,“ prohlásil Xaver, podle něhož je Měcháčkovo tvrzení na hranici příčetnosti.

„XTV má své jasné majitele, kteří jsou podle zákona zaneseni v obchodním rejstříku. A je patrné, že žije zejména z přízně diváků, kteří se dívají na video, kde jsou reklamy. Posílají své finanční dary na transparentní účet nebo si koupí předplatné XTV Premium,“ dodal Veselý. (…)

„Měcháček zaútočil zbabělým způsobem, pokud tvrdí, že je XTV placena ruskou rozvědkou, tedy lidmi, kteří u nás vraždí. Vůbec se nedivím, že to majitelé XTV předali advokátům. Protože na XTV je svoboda, jinak bych tam nevydržel ani vteřinu,“ prohlásil také.

Kromě toho budeme dost možná svědky další konfrontace populárního baviče s novinářem a členem Rady České televize. Xaver totiž Měcháčka vyzval k debatě ve svém pořadu Xaver Live. Argumenty by podle něj měly být vyloženy na stůl.

Lit.: Šarapatka, Zdeněk: Zbabělec roku. Po ženách uráží Xaver Veselý invalidy. In web Forum24, 18. 6. 2021 (článek). – Cit.:  (…) Je-li „Xaver“ Veselý při chuti, zastrašuje soudy a chrlí žaloby. Své o tom ví třeba vrchní státní zástupkyně Bradáčová. Tu se někdejší moderátor Frekvence 1 Veselý pokusil kompromitovat, když vynesl nahrávku jejich dialogu po skončení oficiálního rozhovoru. Soud, ve kterém účinkoval a kde byla nahrávka použita, ale Bradáčová vyhrála. Veselý je radním České televize a moderátorem veřejnoprávního rozhlasu. Čerstvě si jeho zbabělosti užívá i herec Tomáš Měcháček, který se Veselého zeptal v živém vysílání ČRo na skutečné vlastníky XTV. Moderátor rozhovor promptně ukončil. Za větu, v níž Měcháček interpretuje veřejnou šuškandu o ruských investicích do XTV a popravdě říká, že Veselý jako radní „kosí“ Českou televizi, teď půjde herec k soudu. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)