Na pohovce Jožky Kubáníka – Lucie Vondráčková (2021)

Připravil a moderuje Jožka Kubáník.

Hovoří Lucie Vondráčková.

Připravil ČRo Zlín v roce 2021. Premiéra 15. 6. 2021 (ČRo Zlín, 25 min).

Lit.: Kubáník, Jožka: Na rozhlasové pohovce vyšlo najevo, že Lucie Vondráčková zachránila v Kanadě přes 600 psů a koček. In web ČRo Zlín, 15. červen 2021 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Na pohovce Jožky Kubáníka byla tentokrát řeč o kočkách. Pozvání přijaly chovatelka koček Radka Vacíková, která moc dobře vidí do kočičí duše a herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková.

Lucie Vondráčková prozradila, že má doma dva kocoury a v Kanadě pravidelně před Vánoci přispívala místnímu kočičímu útulku. Když se vracela do Čech, řekli jí, že tím zachránila okolo 600 zvířat.

Kočičí duši pak Jožka probral s chovatelkou koček Radkou Vacíkovou. Od ní se dozvěděl mnoho zajímavých informací, například to, že předení má u koček mnoho významů. Prozradila i základní atribut řeči kočičího těla.

„S kočkama se musí diskutovat na úrovni,“ prohlásila doslova v rozhovoru. Přidala i některé další kočičí vlastnosti a schopnosti: „Kočky nejsou hloupější než psi. Pokud je budete učit sedni a lehni, ony nevidí žádný rozumný důvod, proč by to měly dělat.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)