Interview Plus – Jan Bartošek (2021)

Jan Bartošek z KDU-ČSL, člen bezpečnostního výboru. Poslanecký výbor pro bezpečnost musí podle zákona projednat návrh na nového ředitele Bezpečnostní informační služby předtím, než vláda o návrhu rozhodne. Povede kontrarozvědku, jak se služba lidově nazývá, i nadále její dosavadní ředitel Michal Koudelka? S jakými záměry se poslanci na páteční schůzi výboru chystají?

Natočeno 2021. Premiéra 5. 8. 2021 (ČRo Plus, 11:34 h.; 26 min.).

Lit.: ert (= Erhart, Michael) – Matoška, Lukáš: Premiér se snaží jmenováním šéfa BIS promlčet, není schopen rozhodnout ani diskutovat, říká Bartošek. In web ČRo Plus, 5. srpen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Schůze sněmovního bezpečnostního výboru k postupu výběru ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) se v pátek s největší pravděpodobností neuskuteční. O svolání výboru požádal premiér Andrej Babiš (ANO), podle předsedy Radka Kotena (SPD) k tomu ale neexistuje zákonný důvod a žádá o doplnění žádosti. „Vyvolává to spoustu spekulací. Jako kdyby to premiér ani projednat nechtěl,“ soudí poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL).

Člen bezpečnostního výboru sněmovny vysvětluje, že vláda má nejprve projednat a navrhnout konkrétní jméno, které má následně projednat bezpečnostní výbor. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)