Host Radiožurnálu – Bořek Svoboda (2021)

Hostem je čerstvý držitel ocenění Vinař roku. Čím si připíjí člověk, když ho večer na pražském Žofíně vyhlásí vinařem roku? Sáhne po svém víně, nebo nepohrdne sklenkou od organizátorů? Jak se dá s oceněním naložit? Je naděje, že víno roku 2021 bude ten opravdu dobrý ročník? A jak reaguje vinná réva na změny klimatu? Můžou některé odrůdy z našich zeměpisných šířek zmizet a jiné se objevit? Moderuje Jan Pokorný.

Natočeno 2021. Premiéra 19. 8. 2021 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.; 27 min.).

Lit.: prh – Pokorný, Jan: Dokud není víno ve sklepě, tak není vyhráno, konstatuje Vinař roku. Jaká bude letošní sklizeň? In web ČRo 1 Radiožurnál, 19. srpen 2021  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Moravské i české vinařství je rok od roku lepší. Mohou se měřit se světem, což je důležitá informace i pro spotřebitele,“ ubezpečuje Vinař roku a ředitel Zámeckého vinařství Bzenec Bořek Svoboda. Podle něj modernější zařízení lze použít při výrobě, ale základem je vždy dobrá surovina z vinice a šetrné zpracování. „Vždycky je snaha, aby se do toho zasahovalo co nejméně,“ říká. Jaká byla jeho cesta k vínu? A v čem je pro vinaře důležitá etiketa? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)