Alex a host – Lívia Večeřová (2021)

MUDr. Lívia Večeřová hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2021. Premiéra 22. 9. 2021 (ČRo Region, 29 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Lívia Večeřová: Karcinom prsu ohrožuje stále mladší ročníky. Může za to i hormony upravené jídlo. In web ČRo Region, 22. září 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Preventivní prohlídky se v době pandemie odsouvaly a některé mamologické ambulance už pociťují negativní důsledky. „Máme velký nával pacientů a ty bezpříznakové musíme přeobjednávat,“ říká  vedoucí mamodiagnostického centra pražské Fakultní nemocnice Bulovka Lívia Večeřová.

Lékařka a náměstkyně pro vědu a výzkum Lívia Večeřová potvrzuje, že došlo k poklesu screeningových mamografií v době pandemie asi o sedm procent. Prevence je však důležitá. „Cílem preventivního vyšetření je nejenom najít malý nádor, ale hlavně neinvazivní, aby nikam neprorůstal. My teď více nacházíme ty invazivní. Na tom je vidět, že lidé návštěvy ambulancí oddalovali. Ty nádory jsou léčitelné, ale vyžadují invazivnější léčbu, než kdyby byly odhaleny dřív.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)