Úžasné životy – Gustav Brom podle Heleny Blehárové (2021)

Orchestr Gustava Broma jistě netřeba představovat. Jeho kapelník se nesmazatelně zapsal do české hudební historie. Na brněnského rodáka, který se ve skutečnosti jmenoval Frkal bude vzpomínat zpěvačka Helena Blehárová. Připravil Jan Herget. Dramaturg Marek Mojžíšek. Zvukový mistr Lukáš Vorel. Produkce Klára Illiašová.

Natočeno 2021. Premiéra 17. 10. 2021 (ČRo 2 Praha, 8:04 h.; 25 min.).

Lit.: Úžasné životy: Kapelník Gustav Brom podle zpěvačky Heleny Blehárové. In web ČRo 2 Praha, 17. říjen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Gustav Brom byl jedním z nejlepších a nejschopnějších českých muzikantů 20. století. Jeho orchestr se v éře swingu a jazzu dostal na sedmou příčku celosvětového žebříčku! (…)

Gustav Brom aspiroval na zápis do Guinessovy knihy rekordů. V čele své kapely stál totiž neuvěřitelných 53 let. Rekord bohužel překazila jeho nečekaná smrt. Jednou z hvězd orchestru Gustava Broma byla i zpěvačka Helena Blehárová, která na něj vzpomíná v cyklu Úžasné životy.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)