Noční Mikrofórum – Michal Štengl (2021)

Host: Michal Štengl, plavec, který nedávno překonal kanál La Manche. Osobnosti si zvou osobnosti. Moderuje Jana Rychterová.

Natočeno 2021. Premiéra 27. 11. 2021 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.; 58 min.). Repríza 9. 7. 2022 (ČRo 2 Praha, 22:30 h.).

Lit.: Rychterová, Jana: Musíte potkat lidi, kteří vás do toho navrtají, usmívá se Michal Štengl. In web ČRo 2 Praha, 27. listopad 2021  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Překonání kanálu La Manche nikdy nebylo jeho snem, ale plavecký kolega Jakub Valníček, který už má plavbu přes kanál úspěšně za sebou, ho tím návrhem velmi nadchnul.

Navíc se díky současné situaci náhle objevilo pár volných termínů v kalendáři kanálu, což byla šance, která se často neopakuje. Michal si tedy vyřídil administrativu, zaplatil poplatek, objednal lodivoda. Měl za sebou kvalifikaci v dálkovém plavání, sehnal si trenéra a začal se připravovat. Jenže v nejméně vhodnou chvíli se zavřely bazény a on nestihl uplavat to, co bylo v plánu. Tak došlo k prvnímu posunutí data. Další termín se ale velmi zkomplikoval kvůli zdravotním problémům a druhou šanci definitivně pohřbilo počasí. Michal ale dostal třetí šanci. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)