Fenomény – Brošne Madeleine Albright (Fenomény – Brože Madeleine Albright, 2022)

Připravila Zuzana Golianová.

Hovoří Katarína Strýčková a Nataša Štefunková.

Natočeno 2022. Premiéra 5. 5. 2022 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.). Repríza 7. 5. 2022 (SRo Rádio Devín, 8:05 h.; 26 min.). K poslechu zde.

Pozn.:  Americká diplomatka Madeleine Albrightová bola historicky prvá ministerka zahraničných vecí USA a dovtedy najvyššie postavená žena americkej administratívy. Jej život je jeden pohnutý príbeh plný zvratov. Jej zbraňou v diplomacii boli aj šperky, konkrétne brošne. Hovorila o nich ako o svojom osobnom diplomatickom arzenáli. Brošňami vyjadrovala svoj postoj, názor, úctu či odmietanie i svoju náladu. A práve brošne Madeleine Albright sú témou, ktorú do nových Fenoménov vybrala a spracovala Zuzana Golianová.

Na rozhovor pozvala odborníčku na diplomatický protokol a etiketu Katarínu Strýčkovú a šperkárku, výtvarníčku Natašu Štefunkovú, ktorá vytvorila brošňu pre túto diplomatku svetového významu. A počuť budete aj Ray Charlesa a jeho pesničku America The Beautiful. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)