Úžasné životy – Hana Maciuchová podle Martina Hofmanna (2022)

Spojila je práce, ale našli v ní něco cennějšího – přátelství. A role v seriálu Ulice, kde hráli maminku se synem, se promítla i do jejich životů, neboť mladší herecký kolega rád a s chutí naslouchal radám té zkušenější. Kam se stáčely jejich společné debaty? Měli na herectví stejný pohled? A jak blízcí si byli ve chvílích, kdy jim nebylo dobře? Připravil Vedran Kovačevič.

Natočeno 2022. Premiéra 12. 6. 2022 (ČRo 2 Praha, 8:04 h.; 25 min.). Repríza 31. 12. 2022 (ČRo 2 Praha, 8:04 h.; 25 min.).

Lit.: Herget, Jan – Kovačevič, Vedran: Úžasné životy: Herečka Hana Maciuchová podle Martina Hofmanna. In web ČRo 2 Praha, 12. červen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Spojila je práce, ale našli v ní něco cennějšího. Přátelství. A role v seriálu Ulice, kde hráli maminku se synem, se promítla i do jejich životů. Neboť mladší kolega rád a s chutí naslouchal radám té zkušenější. „My s Hanou jsme příliš podobní nebyli. Možná nás právě to na sobě vzájemně bavilo. Já jsem byl proti ní řepa z paneláku, a ona dáma na úrovni. Měla vysokou profesní i lidskou integritu. Jako osobnost byla dokonale hotová. To já vůbec,“ líčí herec Martin Hofmann.

„Naše první setkání si asi úplně nepamatuju. Vím, že jsme společně dělali film Silný kafe. A mám pocit, že jsme se nepotkali na place. Domnívám se, že jsme se osobně viděli až u seriálu Ulice,“ přemítá Martin Hofmann.

„Hanka ke mně byla od začátku velmi vstřícná. Nějak měla ráda to, co jsem dělal v Silným kafi. Dokonce si nejsem jistý, jestli nedala při rozjezdu seriálu Ulice panu režisérovi Kleinovi malý tip na mě.“

„Nepátral jsem po tom, ale možná to tak bylo. Doteď nevím, kde jsem se tam vzal. Protože jsem do té doby dělal jen divadlo a komerční televize neměly důvod mít o mě zájem. Možná mi pomohla.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)