Záložka – Matěj Senft (2022)

Připravil Jakub Pavlovský.

Hovoří nakladatel a básník Matěj Senft.

Natočeno 2022. Premiéra 20. 7. 2022 (ČRo Rádio Wave, 46 min.).

Lit.: Pavlovský, Jakub: Vnímejme kulturu jako něco, bez čeho společnost nemůže být šťastná, říká nakladatel Matěj Senft. In web ČRo Radio Wave, 20. červenec 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Lidi baví poezie, která má duši a není jen přežitkem z čítanek,“ říká nakladatel a básník Matěj Senft. (….)

„Viděl jsem, jak se u nás v mnoha nakladatelstvích vydávají knihy, a nezdálo se mi, že by to nějak ctilo a následovalo nakladatelské řemeslo. Druhým důvodem pak byl přístup k autorům – někteří nakladatelé nedostatečně propagují jejich knížky nebo jim dokonce nedávají honoráře,“ vysvětluje Matěj Senft, proč se společně s přáteli rozhodl založit vlastní nakladatelství Viriditas.

Na střední škole se u něj díky učitelce objevila láska k poezii a v rámci školy pak měl praxi v Pasece, kde se přesvědčil o tom, že mít nakladatelství je jeho cíl. Viriditas je už z podstaty významu slova mladé a svěží české nakladatelství – nejen obsahem, ale i lidmi, kteří ho založili. Do této chvíle vydali tři básnické tituly, čtvrtá kniha bude pro děti a další jsou na cestě. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)