Slavné dvojice – Ota Jirák a Jiří Lábus (2022)

Připravil Patrik Rozehnal.

Natočeno 2022. Premiéra 14. 9. 2022 (ČRo Region, 30 min.).

Lit.: Rozehnal, Patrik: Ota Jirák a Jiří Lábus: Jů a Hele jsou už několikrát vyměnění, my jsme stále původní. In web ČRo Brno, 14. září 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Už přes 40 let je slýcháte jako hlasy plyšových postav Jů a Hele v nedělním televizním Studiu Kamarád. „Když jsem toho panáka viděl poprvé, tak se mi ta huba takhle roztáhla a už mi to zůstalo,“ říká Ota Jirák.

Speciální díl Slavných dvojic jsme tentokrát vysílali ze Zahrady Čech v Litoměřicích, kde opět probíhal Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu. Pozvání přijali herci Ota Jirák a Jiří Lábus a nás zajímalo i jejich vztah k zahrádce. „My jsme si pořídili zahradu o velikosti 7500 m², a díky architektům z toho máme nádherný park. Ale musejí na to chodit zahradníci, já už bych to nezvládl,“ říká Ota Jirák. Velkou zahradu oceňuje i jejich jezevčík Ferda. „Vždycky počká, až mu řeknu ‚Pojď, půjdeme do parku‘.“

Jiří Lábus zdědil chatu se zahrádkou. „Tam se vyžívala hlavně moje matka a měla to báječně vymyšlený, že když jedna kytka odrostla, tak jiná vykvetla, takže tam pořád něco kvetlo. V Praze mám za oknem truhlíky s muškáty. Ty jsou opravdu nádherný a v celé ulici je nikdo nemá. Taky jsem tam zasadil pár rajčat, ale to s těmi muškáty zanikne. Kytky mám strašně rád, mám spoustu i pokojových kytek,“ vypráví herec. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)