Dvacet minut Radiožurnálu – Ivan Bartoš (2022)

Hostem je Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj a předseda Pirátské strany. Vláda schválila upravenou verzi stavebního zákona. Jak se přitom vypořádala s vážnými námitkami odborných organizací? A nelituje teď vládní koalice, že do prezidentské volby nevyslala jednoho vlastního kandidáta? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2022. Premiéra 31. 10. 2022 (ČRo 1 Radiožurnál – ČRo Plus, 17:06 h.; 24 min.).

Lit.: ula – Pancíř, Tomáš: Ivan Bartoš: Novela přinese zásadní zrychlení stavebního řízení. Cílíme na to, aby se jednoduché stavby povolovaly výrazně snadněji. In web ČRo 1 Radiožurnál, 31. říjen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Nedivím se, že někdo stále neopustil myšlenku Nejvyššího stavebního úřadu, ale ze sedmi výhrad k novele jsme pět vyřešili na jednáních a vláda zákon jednohlasně schválila, říká Ivan Bartoš.

Vláda i přes výhrady řady odborných svazů a komor schválila novelu nového stavebního zákona. Vyslyšeli ministři připomínky odborníků? Nakolik rychlejší bude vyřízení stavebního povolení? A změní ohlášená kandidatura Andreje Babiše strategii vládní koalice směrem prezidentským volbám? Tomáš Pancíř se ptal místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti). (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)