Alex a host – Edita Randová (2022)

Edita Randová hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2022. Premiéra 21. 11. 2022 (ČRo Region, 26 min.).

Lit.: JMys – Mynářová, Alexandra: Zpěvačka si před vystoupením musí hlídat, co pije a jí. Jednou mě zradila káva, říká operní pěvkyně Edita Randová. In web ČRo Brno, 21. listopad 2022 (článek + nahrávka k poslechu).  – Cit.: Vystupovala v Barceloně, Miláně, Sydney nebo v Chicagu, zpívala i v newyorské Carnegie Hall a dobyla i kolébku opery Itálii. Tomu ale předcházelo studium ekonomie a práce na letišti. 

Mezzosopranistka Edita Randová ovládla všechna známá světová pódia. Mezi životní sny, které se jí splnily, patří hlavně vystoupení v newyorské Carnegie Hall a v Opeře v Sydney. Ke každému divákovi ale přistupuje jako k individualitě a nerozlišuje, zda zpívá ve slavné síni nebo v malém českém městě. „Pro mě je každé jeviště svým způsobem velmi důležité a jdu do toho naplno.“

S obecenstvem se vždy snaží hned na začátku vystoupení navázat kontakt, i když se v jednotlivých zemích liší. „Já bych řekla, že hlavně naše české publikum je velice chladné a neprojevuje až tak nadšení, jako třeba diváci v jižních státech Portugalsku, Španělsku nebo Itálii. Tam jasně dají najevo, co se jim líbí a jsou otevřenější.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)