Zaostřeno – ProDialog, Mikuláš 365 anebo Host (2022)

To jsou příklady neziskových organizací, které pracují s dětmi a s rodinami, které se rozpadají a nedokážou se domluvit. Jak práce s ohroženými dětmi vypadá, co je na ní nejnáročnější? Jak přesně jsou takové neziskové organizace, které pomáhají dětem ohroženým zevnitř rodiny, financované a proč neustále balancují na hraně zániku? Připravila Martina Rasch.

Natočeno 2022. Premiéra 4. 12. 2022 (ČRo Plus, 17:34 h.;  26 min.).

Lit.: anonym (= Rasch, Martina): Občas jsme pro klienty hromosvodem. Křičí a musíme volat policii, přiznává šéfka neziskovky. In web ČRo Plus, 4. prosinec 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Ve službách, jako jsou asistované kontakty, k nám přicházejí klienti, kteří se už rovnou zlobí,“ vysvětluje šéfka organizace Host Alžběta Candia Muñoz. „Zlobí se na tu situaci, do které se dostali, zlobí se na partnera a my fungujeme trošku jako hromosvod. Klienti na nás někdy křičí, jsou hodně nepříjemní, někdy si musíme volat policejní ochranu. Vždy musíme pracovat ve dvou, to jsou poměrně hodně složité situace,“ dodává.

„A i když chráníme dítě podle našeho nejlepšího vědomí a svědomí, taky metodik, které máme, a konzultací s magistrátem, tak nás občas i zažalují. Někdy se musíme sami obhajovat u soudu a na to opravdu finance nemáme.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)