Rozhovor se Stanislavem Balíkem (2023)

Připravila Anežka Hlávková.

Hovoří děkan Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, politolog prof. Stanislav Balík.

Natočeno 2023. Premiéra 27. 1. 2023 (Rádio Proglas, 6 min.).

Lit.: Hlávková, Anežka: Politolog Balík: Komunistická minulost prezidentských kandidátů má vést ke zkoumání, ne k rezignaci. In web Radio Proglas, 27. ledna 2023 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Ve druhém kole prezidentské volby dnes a zítra čeští občané rozhodují, kdo bude v čele státu následujících pět let. Na Proglasu jsme hovořili s děkanem Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, politologem prof. Stanislavem Balíkem.

„Popravdě řečeno, nejsem si úplně jistý, která minulost nás má zajímat – zda ta, která skončila před 33 lety, anebo ta, která v uplynulých 33 letech pokračovala. Přestože osobně nejsem nijak nadšený z toho, že v tom nejužším kole máme dva bývalé členy KSČ, tak to pro mě rozhodně není důvod, abych rezignovaně mávl rukou a řekl si, že to je všechno svinstvo a nešel volit. Je to pro mě spíše pobídnutí k tomu, abych se tedy na tyto dva kandidáty podíval blíž, a zkoumal, jaké předpoklady má který z nich pro výkon prezidentské funkce,“ řekl v ranním vysílání Proglasu v rozhovoru s moderátorkou Anežkou Hlávkovou politolog Stanislav Balík, děkan Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)