Téma dne – Nově zvolený prezident Petr Pavel (2023)

V OSN a nebo Severoatlantické alianci zřejmě bude Česko znovu zastupovat prezident. Petr Pavel, který se této funkce ujme v březnu, to řekl v ve 20 minutách Radiožurnálu Speciál. Současného prezidenta Miloše Zemana zastupoval na některých mezinárodních jednáních kvůli zdravotnímu stavu premiér Petr Fiala z ODS. Pavel se s ním na konkrétním rozdělení funkcí v následujících pěti letech ještě dohodne. Moderuje Lukáš Matoška.

Hovoří šéfka volební kampaně Petra Pavla Pavla Nýdrle a komentátor Martin Čaban.

Natočeno 2023. Premiéra 30. 1. 2023 (ČRo Plus, 8:10 h.; 22 min.).

Lit.: arych – Matoška, Lukáš: Cesty do krajů, kde Pavel nevyhrál, můžou přispět k zakopání příkopů, míní komentátor Čaban. In web ČRo Plus, 30. leden 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Nově zvolený prezident Petr Pavel se v nadcházejících týdnech začne připravovat na převzetí úřadu. Před svou inaugurací, která se bude konat 9. března, chce představit svůj tým a naplánovat si cesty a schůzky na několik měsíců dopředu. Před uvedením do úřadu by měl Pavel ještě navštívit některé kraje a podle svých slov je taky připravený setkat se se svým předchůdcem.

Podle šéfky Pavlovy volební kampaně Pavly Nýdrle je však první kontakt na stávajícím prezidentu Zemanovi a jeho týmu. Zároveň věří, že přístup nově zvoleného prezidenta bude směrem k Zemanovi korektní.

„Myslím si, že vždy stávajícímu prezidentovi prokazoval úctu. Nicméně si je samozřejmě vědom, že ho čeká hodně práce a tak k tomu bude určitě i přistupovat,“ míní Nýdrle. Podle ní kritika, kterou Pavel v minulosti vznesl vůči Zemanovi, platí.

„Neznamená to však, že spolu nemůžeme vést dialog, komunikovat a vyřešit to, co je potřebné. Předpokládám, že to tak bude, protože by to bylo správné směrem k občanům,“ dodává. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)