Večer na téma – Ženy v hudbě (2023)

Dávné i současné, od Argentiny po Ukrajinu, takové jsou interpretky na letošním playlistu Evropské vysílací unie. Nejzajímavější nahrávky z něj budou vybírat hudební redaktorky Alena Maršíková Michálková a Michaela Vostřelová, uvádí Klára Fleyberková.

Natočeno 2023. Premiéra 8. 3. 2023 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.).

Lit.: Maršíková Michálková, Alena – Vostřelová, Michaela: Ženy v hudbě. Nenechte si ujít speciální program k Mezinárodnímu dni žen. In web ČRo 3 Vltava, 8. březen 2023 (článek). – Cit.:  Od Argentiny po Ukrajinu, od středověku po současnost – tak by se dal stručně charakterizovat speciální playlist Eurorádia, který každoročně vzniká pro 8. březen. Připravily ho hudební redaktorky Alena Maršíková Michálková a Michaela Vostřelová společně s Klárou Fleyberkovou. (..)

Detailní pohled na autorky nebo umělkyně pak rozkrývá pozoruhodné příběhy, které za nimi stojí. Takový bude i Večer na téma, kde zazní výběr deseti děl spojených s ženami, jejich osudy i rolí ve společnosti. (…)

Kromě tohoto pořadu věnujeme ženám 8. března i hudební proudy v Mozaice z dílny hudebního dramaturga Jana Kyncla. Zdeněk Přidal představí v Jazzovém podvečeru projekt Maternity Beat norské kytaristky a skladatelky Hedvig Mollestad Thomassen a v Sedmém nebi se na ženy v jazzu zaměří Marta Kloučková.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)