Brněnský magistrát chce družstevní bydlení zavádět i ve zrekonstruovaných domech (2023)

Magistrát chce využít staré a vybydlené domy, které by vyčlenil pro družstevní bydlení. Vedení města schválilo, že budoucím družstevníkům nepostaví jenom úplně nové byty, ale nabídne jim i domy, které radnice nestíhá sama opravit. Reportáž připravil Tomáš Kremr.

Hovoří náměstkyně primátorky Karin Podivinská (ANO).

Připravilo Brno v roce 2023. Premiéra 23. 3. 2023 (ČRo Brno, 3 min.) v cyklu Zprávy z jižní Moravy.

Lit.: Kremr, Tomáš: Brněnský magistrát chce družstevní bydlení zavádět i ve zrekonstruovaných domech. In web ČRo Brno, 23. březen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Brno chce zájemcům nabízet družstevní byty i ve starých domech po rekonstrukci. Doteď magistrát plánoval zakládat družstva v novostavbách.

Rada města Brna rozhodla, že pro tyto účely zkusí vyčlenit i stojící městské domy, na jejichž rekonstrukci nemá radnice peníze. Pilotní projekt zřejmě vznikne v Mostecké ulici. Magistrát si na dům nechá zpracovat posudek.

Pokud město uzná, že je to výhodné, nabídne byty družstevníkům. „Kdybychom to prodali cizímu vlastníkovi, developerovi, tak jsem přesvědčena, že by tam vznikaly investiční byty. Takhle trvá město na tom, aby tam byli trvale žijící obyvatelé – zejména mladé rodiny, takže si myslím, že to je správný krok,“ říká náměstkyně primátorky Karin Podivinská (ANO). (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)