Alex a host – Martina Pipková Loudová (2023)

Módní návrhářka Martina Pipková Loudová hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2023. Premiéra 20. 3. 2023 (ČRo Region, 27 min.).

Lit.: djo – Mynářová, Alexandra: Martina Pipková Loudová: Z kvalitní teplákoviny můžete ušít elegantní oblečení. In web ČRo Brno, 20. březen 2023 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: „Preferuji, aby každá žena nosila to, v čem se cítí dobře. Neměla by kopírovat módní trendy za každou cenu,“ říká v pořadu Alex a host módní návrhářka Martina Pipková Loudová.

Navrhováním a šitím žije odmalička. „Maminka je dámská krejčová a vždycky nám se sestrou něco ušila. Měly jsme jiné věci než ostatní děti a mě to moc bavilo. V osmi letech jsem si ušila svůj první model.“ (…)

Šije oblečení do kanceláře, pro volný čas, ale navrhuje i společenské šaty pro známé osobnosti. Mezi její stálé zákaznice patří třeba Adéla Gondíková nebo Vendula Pizingerová. „Vyrábíme od roku 2004 a do covidu jsme dodávali asi do 70 obchodů po republice. S covidem nám to ale spadlo. Nakonec jsme se se sestrou rozhodly otevřít vlastní obchody. Najmuly jsme si PR manažerku a díky tomu jsme se dostaly ke známým osobnostem. A my jsme chtěly být vidět a aby o nás lidi věděli. To je pro naši práci důležité.“

Má ráda nadčasové a kvalitní věci, hodně se inspiruje v zahraničí. „Materiály si vybírám sama. Chci, aby oblečení, které vyndáte z pračky a sušičky, pořád vypadalo jako nové.“

Její velkou devízou je zakázkové šití. Jakýkoliv model, který u ní v buticích najdete, vám během pár dní upraví přesně na míru, nebo navrhne úplně nový. „Jsme hodně prozákaznické, každému se snažíme vyjít vstříc. Není problém oděv zkrátit a upravit. Můžeme nabídnout i kompletní styling.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)