Ladenie – Vladislava Fekete a Daniela Onodiová (2023)

Hovoří Vladislava Fekete a Daniela Onodiová.

Natočeno 2023. Premiéra 27. 3. 2023 (SRo Rádio Devín, 14:00 h.).

Lit.: anonym: Svetový deň divadla v Rádiu Devín. Témy. In web SRo Rádio Devín, 26. 3. 2023 (článek) – Cit.:  Medzinárodný divadelný inštitút v roku 1961 označil 27. marec za Svetový deň divadla. V Rádiu Devín si ho pripomenieme v Rannom aj popoludňajšom Ladení.

Ráno od pol deviatej bude hosťom v štúdiu režisér a hudobný skladateľ Andrej Kalinka. Predstaví svoj najnovší titul Sacrum, ktorý má rozhlasovú, ale aj divadelnú podobu. Napokon prepájanie médií je vlastné celej jeho tvorbe. Kalinka je známy tým, že s každým novým dielom hľadá aj nové vyjadrovacie prostriedky. Umelecké zoskupenie Med a prach, ktoré vedie charakterizuje originálna a nevšedná poetika, výsledkom procesu tvorby je spojenie výtvarného umenia, hudby a divadla, formálne sa pohybujú často na pomedzí performance či inštalácie. Tiež sa telefonicky spojíme s jubilujúcim slovenským mímom Milanom Sládkom. V popoludňajšom Ladení od 14.00 privítame riaditeľku Divadelného ústavu Vladislavu Fekete a vypočuť si budete môcť aj rozhovor s Danielou Onodiovou zo Slovenského divadla Vertigo z Budapešti. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)