Akcent – Quentin Tarantino 60 (2023)

Quentinu Tarantinovi je dnes 60 let. Estetizované násilí, vulgarity, černý humor, hra se žánry, dlouhé dialogy, i to charakterizuje jeho filmovou tvorbu. Proč vyvolává kontroverze a už filmově dospěl? Připravil Alexandr Saša Michailidis. EditorkaLenka Buriánková.

Hovoří Iva Hejlíčková a Kamil Fila.

Natočeno 2023. Premiéra 27. 3. 2023 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 22 min.).

Lit.: Buriánková, Lenka – Michailidis, Alexandr: Tarantino je filmový maniak, hledač podivností, král soundtracků. Ale není banální, míní publicisté. In web ČRo 3 Vltava, 27. březen 2023 (anotace +nahrávka k poslechu) – Cit.: Saša Michailidis se ptá publicistky a programové ředitelky Letní filmové školy Ivy Hejlíčkové a filmového publicisty z Kinoboxu Kamila Fily. Režisérovi, scénáristovi, producentovi a herci Quentinu Tarantinovi je dnes 60 let. Estetizované násilí, vulgarity, černý humor, hra se žánry, dlouhé dialogy, i to charakterizuje jeho tvorbu. Proč Tarantino vyvolává kontroverze a kdy filmově dospěl? (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)