Mám doma paní učitelku 1/4 (2023)

Dokument připravil Karel Špalek.

Natočeno 2023. Premiéra 1. dílu 6. 6. 2023 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.); 2. dílu 13. 6. 2023 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.); 3. dílu 20. 6. 2023 (ČRo 2 Praha, 18:04 h.) v cyklu Dokuseriál. Repríza 2. dílu 20. 8. 2023 (ČRo Plus, 14:34 h.).

Pozn.: Blížící se konec školního roku je dobrou příležitostí k ohlédnutí. Proto vám nabízíme časosběrný dokumentární seriál Karla Špalka Mám doma paní učitelku. Na ploše jednoho školního roku v něm mapuje nejen osudy českých pedagogů a pedagožek, ale také jejich rodin, do kterých učitelské povolání více či méně zasahuje. Jak moc? A jak se vlastně z žáka stane učitel? Nejen o tom bude první díl seriálu Mám doma paní učitelku.

Druhý díl nám připomene, co všechno zažívají pedagogové v předvánočním období. Vánoční dílny a besídky obvykle vytěsní soukromý život učitelů a učitelek, což jejich rodiny nesou se značnou nelibostí. Dozvíme se ale i to, proč by měly paní učitelky dbát na svůj vzhled i šatník.

Třetí díl seriálu nás zavede mimo školní budovy. Dozvíme se, jak velký adrenalin je třeba cesta s celou třídou tramvají do divadla. A přesvědčíme se, že jet se sedmáky na lyžařský kurz rozhodně není žádná rekreace zadarmo. Nakolik si učitelé a učitelky připouštějí riziko odpovědnosti, které na sebe při takových akcích berou? I to prozradí třetí díl seriálu Mám doma paní učitelku, který v Brně natočil Karel Špalek.  (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)