Brněnskou hromadnou dopravu v létě čeká méně výluk než v minulých letech (2023)

Brňany letos v létě čeká méně výluk v hromadné dopravě, než v předchozích letech. Firma se nebude do velkých oprav pouštět kvůli jiným dopravním stavbám ve městě a taky s ohledem na ekonomickou situaci. Připravil Tomáš Kremr.

Hovoří dopravní ředitel DPMB Jan Seitl.

Připravilo Brno v roce 2023. Premiéra 21. 6. 2023 (ČRo Brno, 4 min.) v cyklu Zprávy z jižní Moravy.

Lit.: Kremr, Tomáš: Brněnskou hromadnou dopravu v létě čeká méně výluk než v minulých letech. In web ČRo Brno, 21. červen 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dopravní podnik města Brna letos v létě chystá výrazně méně výluk než v minulých letech. Zástupci firmy oznámili, že se nebudou pouštět do velkých oprav tratí. Se změnami musí lidé počítat především u Tomkova náměstí a v Masarykově ulici v historickém centru.

Od 1. července nebudou zhruba půl roku jezdit tramvaje číslo 4 do Obřan. Je to kvůli stavbě Velkého městského okruhu na Tomkově náměstí, kde tramvaje ve směru z centra skončí. Dopravní ředitel podniku Jan Seitl říká, že cestující do Obřan mají jezdit přes Starou osadu v Židenicích, kam přijedou třeba tramvajemi 2 nebo 3. „A ze Staré Osady jezdí do Obřan autobusová linka 75, která bude posílena o novou výlukovou linku x45. Mimo těchto dvou linek ještě rozšiřujeme provoz linky 72, která jezdí do Obřan ve špičkách pouze vybranými spoji, tak ve špičkách 72 tam budou jezdit úplně všechny.“

Linku 4 a zároveň i linku 9 čeká ještě jedna výluka. Nebudou o prázdninách jezdit Masarykovou ulicí kvůli rekonstrukci dlažby od Zelného trhu po náměstí Svobody. Linka 4 pojede odklonem přes Husovu ulici. Linka 9 přes Rooseveltovu ulici a Malinovského náměstí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)