Host Dne na Moravě – Petr Fajmon (2023)

Připravil Miloš Šenkýř.

Hovoří generální ředitel Brněnských tepláren Petr Fajmon.

Připravilo Brno v roce 2023. Premiéra  11. 9. 2023 (ČRo Brno, 16 min.) v cyklu Host Dne na Moravě.

Lit.: Šenkýř, Miloš: Šéf brněnských tepláren: Kotel na štěpku ceny znovu sníží, už za dva roky. In web ČRo Brno, 11. září 2023 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Teplárny Brno sníží cenu tepla dodávaného domácnostem. Do budoucna slibují další pokles, potvrdil ve vysílání Českého rozhlasu Brno jejich generální ředitel Petr Fajmon.

Válka na Ukrajině vytáhla brněnské ceny tepla prudce vzhůru. Hlavním zdrojem tepláren je totiž spalování zemního plynu. Teď městský podnik zlevňuje, protože ceny plynu klesly. A naopak, podnikům využívajícím například uhlí hrozí zdražování nejen kvůli ceně paliva, ale i emisních povolenek.

Podle Fajmona cena tepla pro průměrnou domácnost před válkou na Ukrajině činila 16 tisíc korun ročně. Pak stoupla více než dvojnásobně, podle odhadů měla za letošek činit 35 tisíc korun. Lidé však šetřili a na jaře mírně klesla cena, takže aktuální odhad za letošek je 28 až 29 tisíc korun. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)