Mozaika storočia – November 1989 (Mozaika století – Listopad 1989, 2009)

Feature připravili Božena Baluchová, Nina Turčanová, Elena Jančušková a Tatiana Kusá. Režie Martin Kákoš.

Natočeno 2009. Repríza 17. – 23. 11. 2023 (SRo 8 Rádio Litera).

Pozn.: Webový program Rádia Litera z roku 2023 uvádí rok natočení 2007.

Lit.: Šaráková, Lucia: Druhý týždeň so švédskou literatúrou. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 10. 11. 2023 (článek). – Cit.: Tento týždeň pokračujeme v exkurzii po švédskej literatúre a spomenieme si aj na výročie Nežnej revolúcie. Čítať si budeme v piatich častiach z románu Spoveď spisovateľa a režiséra Ingmara Bergmana. Neobídeme Astrid Lindgrenovú, myšlienky o literatúre a umení pohľadom Pera Wästberga a strávime tiež Zimu v Štokholme s autorkou Agnetou Pleijelovou. A budú aj postrehy prekladateľov, škandinávske verše a zamyslenie z autorskej dielne Rádia Litera. (…)

Od piatka naše vysielanie obohatia spomienky na Nežnú revolúciu, ktorej výročie si onedlho pripomenieme. Jednou z nich bude umelecko-dokumentárne pásmo z cyklu Mozaika storočia, ktoré podáva plastický obraz politických, spoločenských či ekonomických procesov, ktoré v tomto období sprevádzali etapy na ceste k vytúženej slobode a demokracii. Reláciu s názvom November 1989 autorsky pripravili Božena Baluchová, Nina Turčanová, Elena Jančušková a Tatiana Kusá. Réžia: Martin Kákoš. Program je z roku 2009. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)