Reportáž z představení Čigoligo, Jestřábe, aneb motýl ve tváři (2023)

Reportáž připravila Sofi.

Natočeno 2023. Webová premiéra 3. 1. 2024 (ČRo DRDS, 4 min.).

Lit.: anonym: Na Foglara i v novém roce. Inscenace Čigoligo, Jestřábe, aneb motýl ve tváři poprvé mimo divadlo. In web ČRo DRDS, 3. leden 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Mladší soubor už se ze zimního spánku probudil, teď je řada na starších. Foglarovská parta si pro Vás připravila hned dvě představení a budou věru jedinečná. Poprvé se totiž na scénu postaví bez doprovodu inscenace 3D a navíc v nedivadelních prostorech.

První zastávkou bude kostel sv. Anežky České na pražském Spořilově, kde skautské příběhy ožijí 30. ledna. O dva dny později, tedy 1. února, se na Tleskačově kole dopravíme na Novoměstskou radnici. Vstupné je v obou případech dobrovolné.

Vše, co se teď dozvíš, se stalo v máji našeho mládí… Střípky ze života českého spisovatele, redaktora a skautského vedoucího Jaroslava Foglara a z jeho knížek o přátelství a touze po dobrodružství. Ale co vlastně znamenají Foglarovky pro dnešní děti? A jaké místo si v nich mohou najít dívky? Rozžehnou se tam daleko za městem, když záře večerních červánků vybledne, zase táborové ohně?

Hraje a zpívá: Dismanův rozhlasový dětský soubor
Scénář: Jana Franková a Miloš Doležal
Režie: Anna Doležalová
Dramaturgie: Magdalena Gracerová Chrzová
Hudba: Jakub Sejkora
Asistenti režie: Luisa Marie Marešová, Marika Mlčková, František Souček, Lukáš Vejšický
Produkce: Alena Převrátilová
Premiéra: 28. března 2023

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)