Klub Rádia Junior – Jan Bendig (2024)

Povídání nejen o čerstvě vydané životopisné knize Roma boy, ve které upřímně odpovídá na otázky o své kariéře, těžkých začátcích i nenávistných útocích. Připravila Klára Nováková.

Natočeno 2024. Premiéra 25. 1. 2024 (ČRo Rádio Junior, 42 min.).

Lit.: bva – Kpe – Nováková, Klára: Nelíbila se jim barva mojí kůže, vzpomíná na šikanu Jan Bendig ve své knize Roma Boy. In web ČRo Rádio Junior, 25. leden 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  (…)  „Do Klubu Rádia Junior dorazil zpěvák Jan Bendig a spolu s ním i Jitka Štichauerová, spoluautorka životopisné knihy Roma Boy, ve které Jan rozebírá svou kariérou. Věnuje se v ní ale i šikaně a nenávistným útokům, kterým musel čelit i kvůli tomu, že je Rom.

Kniha vznikala ve spěchu

Obsáhlá kniha Roma boy, zachycuje Honzovy historky, vzpomínky a zážitky. Některé kapitoly jsou pojmenovány romsky. Kniha musela vzniknout velmi rychle. „Nakladatelství to požadovalo co nejdřív, a my jsme s Honzou opravdu tu knížku napsali za 2 měsíce,” překvapuje Jitka.

I pro samotného Honzu, který v průběhu psaní koncertoval, hrál a natáčel, to bylo náročné. Vše se jim ale povedlo a už od listopadu loňského roku si knihu můžete přečíst. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)