Knihovnička Proglasu – Dobrá zpověď nad zlato (2024)

Ukázka z knihy Roberta Bergmana. Připravila Iva Horká.

Natočeno 2024. Premiéra 13. 4. 2024 (Rádio Proglas, 13:30 h.) v cyklu Knihovnička Proglasu. Repríza 14. 4. 2024 (Rádio Proglas, 5:30 h.).

Lit.: Horká, Iva: Jaká je dobrá zpověď nad zlato? To napoví kniha Roberta Bergmana. Pořad v souvislostech. In web Radio Proglas, Víte, jaká je dobrá zpověď nad zlato? Pokud ne, můžete se to dozvědět z knihy Roberta Bergmana.

Všichni děláme chyby a všichni potřebujeme odpuštění. Proto nám Bůh nabízí svátost smíření. Není pro nás vždycky snadná, pojí se s ní mnohá úskalí a překážky, o nich je z velké části tato knížka. Přesto můžeme se známou českou pohádkou směle prohlásit: Dobrá zpověď nad zlato! Já jsem naštěstí dostal od Boha dar, že jsem mohl objevit krásu této svátosti, a o to bych se chtěl s vámi podělit, říká autor.

Knihu, kterou vydalo nakladatelství Doron v roce 2024, představí sám autor Robert Bergman (*1979), kněz plzeňské diecéze. Ten vystudoval teologii na KTF UK a knězem plzeňské diecéze je od roku 2006. Působil v Rokycanech, Aši a Staňkově. Od roku 2011 byl spirituálem na Církevním gymnáziu v Plzni a po mnoho let se účastnil táborů pro mladé JUMP v Kostelním Vydří. Od roku 2021 slouží jako kněz ve Spáleném Poříčí.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)