Akcent – Berlínské techno jako nehmotné kulturní dědictví (2024)

Berlínské techno bylo zapsáno na německý seznam nehmotného kulturního dědictví. Co je na této elektronické hudební scéně tak výjimečného? Připravil Alexandr Saša Michailidis. Editorka Lenka Buriánková.

Hovoří bývalý promotér a současný šéf Českého centra ve Stockholmu Michal Brenner a novinářka Tereza Patočková.

Natočeno 2024. Premiéra 16. 4. 2024 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 22 min.). Repríza 14. 8. 2024 (ČRo 3 Vltava, 16:30 h.; 22 min.).

Lit.: Michailidis, Alexandr – Buriánková, Lenka: Berlínské techno kluby nejsou Disneyland. Okounění zvědavých turistů se brání, říká novinářka. In web ČRo 3 Vltava, 16. duben 2024  (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.: (…) Saša Michailidis se ptá bývalého promotéra a nyní šéfa Českého centra ve Stockholmu Michala Brennera a novinářky Terezy Patočkové, která je manažerkou pro Prahu platformy pro elektronickou hudbu Resident Advisor. Berlínská techno scéna byla zapsána na německý seznam nehmotného kulturního dědictví. Co je na ní tak výjimečného? Co zápis znamená pro provozovatele klubů?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)