Alex a host – Vítězslav Hádl (2024)

Vítězslav Hádl hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 24. 4. 2024 (ČRo Region, 25 min.).

Lit.: JMys – Mynářová, Alexandra: Hudbu k filmu Trhák jsme museli točit od půlnoci do rána, vzpomíná skladatel Vítězslav Hádl. In web ČRo Brno, 24. duben 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Složil desítky písní především pro Hanu Zagorovou, Karla Gotta či Helenu Vondráčkovou. Napsal také hudbu k mnoha známým filmům. Byly mezi nimi i legendární filmy Jak utopit doktora Mráčka nebo Trhák.

Vítězslav Hádl spolupracoval s mnoha našimi pěveckými hvězdami, z nichž většina natočila své největší hity v legendárním studiu A v karlínské budově Českého rozhlasu v Praze. On sám v něm strávil také mnoho času.

„To už je tak dávno, co jsem do něj vstoupil, že to snad ani není pravda. Myslím tak 55 let. Pamatuji, že už v roce 1968 jsem tady natočil nádhernou píseň s Naďou Urbánkovou. Jmenovala se Princi, jdi spát,“ vzpomíná skladatel v rozhovoru s Alex vysílaném právě z Karlína. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)