Dvacet minut Radiožurnálu – Tomáš Prouza (2024)

Hostem je Tomáš Prouza, bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti, nyní prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. Před dvaceti lety vstoupilo Česko do řad Evropské unie. V čem jsme si díky členství ekonomicky polepšili? Kde jsme nabízené pomoci nedokázali dobře využít? Moderuje Tomáš Pancíř.

Natočeno 2024. Premiéra 1. 5. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál – ČRo Plus, 17:06 h.).

Lit.: job – Pancíř, Tomáš: Střílíme se do nohy byrokracií. Dotace EU se využívají jen na 70 procent, často se s nimi na poslední chvíli plýtvá, myslí si Tomáš Prouza. In web ČRo 1 Radiožurnál, 1. květen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Přesně před dvaceti lety vstoupilo Česko do Evropské unie. Co členství v EU přineslo české ekonomice? Nedalo se v posledních dvaceti letech získat víc? „Zhruba dvacet procent pracovních příležitostí v Česku závisí na tom, že jsme součástí jednotného evropského trhu,“ říká Tomáš Prouza, bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti za vlády Bohuslava Sobotky, v současnosti prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu. Moderuje Tomáš Pancíř. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)