Som toto telo? (Jsem toto tělo?, 2024)

Debora Pastirčáková. Feature. Redaktorka Dominika Udvorková.

Natočeno 2024. Premiéra 28. 4. 2024 (SRo Rádio Devín, 12:00 h.; 29 min.) v cyklu Fíčer Rádia Devín.

Lit.: anonym: Debora Pastirčáková – Som toto telo? In web SRo Rádio Devín, 28. 4. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Pole dance je šport, ktorý je čím ďalej, tým viac populárny. Spája v sebe akrobatické a gymnastické prvky na tyči s tanečnou ľahkosťou. Zároveň v sebe nesie korene, z ktorých vychádza. Fíčer Som toto telo? skúma, v čom spočíva emancipačný rozmer, ktorý v pole dance nachádza mnoho žien. Autorka vo fíčri otvára tému hľadania si vzťahu k vlastnému telu, nachádzania sebavedomia a cesty k sebaprijatiu.

Umelecky spracované rozhlasové dokumentárne pásmo. Jedna z foriem žánrovo synkretickej prezentácie tém. Relácia emocionálneho typu, spracúvajúca témy s možnosťou využiť živší jazyk a štýl. Text fíčru prináša čitateľovi autorom svojsky videné fakty, spracované ako príbehy osôb alebo epizódy – pravdivo a s nadhľadom prerozprávané verejnosti.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)