Host Lucie Výborné – Jáchym Topol (2024)

Hostem je Jáchym Topol, básník, prozaik a programový ředitel KVH. Blíží se výročí 20 let existence Knihovny Václava Havla. Její programový ředitel, spisovatel Jáchym Topol pro tuto příležitost připravil program. Z jakých knih při něm bude předčítat publiku? A jak si Knihovna zachovává svobodu slova, aniž nechá promlouvat malost a hloupost? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2024. Premiéra 5. 6. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.; 32 min.).

Lit.: jkh – Výborná, Lucie: V pasti korektnosti? Naopak jsme se zbavili přetvářky. Havel bez autocenzury je poklad, říká Jáchym Topol. In web ČRo 1 Radiožurnál, 5. červen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: „Úplně živoucí Václav Havel,“ rozplývá se spisovatel Jáchym Topol nad jedinou reportáží z vězení, kterou exprezident sám k vydání nepřipravil. Světlo světa spatří při výročí založení Knihovny Václava Havla, která si už dvacet let za cíl klade kultivaci veřejné debaty. Proč si její ředitel nemyslí, že bychom na tom byli s otevřeností dialogu tak špatně, jak se mnozí obávají? „Myslím, že jsme se dokázali do velké míry zbavit přetvářky, ve které jsme vyrůstali,“ míní Topol. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)