Antropologický slovník – India (Antropologický slovník – Indie, 2013)

Připravil Peter Turčík.

Hovoří autor a jeho hostka Mgr. Helena Tužinská, PhD.

Natočeno 2013. Repríza 27. 6. – 3. 7. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia:  Indický týždeň. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 20. 6. 2024 (článek). – Cit.: Tento týždeň sa v našom programe vydáme na literárnu návštevu do exotickej Indie. Je domovom niekoľkých starovekých civilizácií a centrom dôležitých historických obchodných ciest. Svojimi bohatými náboženskými tradíciami, jednoduchým životným štýlom a nadhľadom Himalájí, predstavuje inšpiráciu pre konzumom vyčerpaný západný svet. Aj literatúra má jej farby. Od starých bájok až po angažovanú prózu. Všetky jej odtienky si tento týždeň bližšie predstavíme. (…)

Keď počujeme pojmy ako sanskrit, ganga, Tádž Mahál, Gándhí, Indus, jóga, Šivu – ihneď si ich spojíme s Indiou. Ďalší diel antropologického slovníka venujeme práve tomuto úžasne rôznorodému subkontinentu obklopenému Indickým oceánom a hrádzou himalájskych štítov. O reláciu India sa v roku 2013 postaral Peter Turčík a jeho hostka Mgr. Helena Tužinská, PhD. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)