Příběhy deseti statečných. O knize Gottwaldovy oprátky s publicistou Luďkem Navarou (2024)

Rozhovor o knize Gottwaldovy oprátky s podtitulem Poslední adresa Cejl připravil Milan Mundier. Dramaturgie Alena Blažejovská.

Hovoří Luděk Navara.

Připravilo Brno v roce 2024. Premiéra 29. 6. 2024 v rámci pořadu Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.; 16 min.).

Lit.: Mundier, Milan: Příběhy deseti statečných. O knize Gottwaldovy oprátky s publicistou Luďkem Navarou. In web ČRo Brno, 25. červen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Historik a publicista Luděk Navara se dlouhodobě zabývá zločiny nacismu a komunismu a poválečným odsunem sudetských Němců. Ve spolupráci s kolegou Miroslavem Kasáčkem nedávno vydal publikaci Gottwaldovy oprátky pojednávající o tragických osudech deseti účastníků protinacistického a protikomunistického odboje, kteří byli popraveni na nádvoří bývalé brněnské věznice na ulici Cejl. A právě tomuto tématu je věnován i rozhovor, který Luděk Navara poskytl pořadu Zelný rynk.

V roce 2009 založil Navara s Kasáčkem také Občanské sdružení Paměť, které pečlivě mapuje komunistickou totalitu na území Jihomoravského kraje. (…)

V brněnském studiu Českého rozhlasu byla kniha zpracována formou četby na pokračování pro pořad Radiokniha, který vysílá Český rozhlas Plus od 28. června. V režii Radima Nejedlého účinkují Michal Bumbálek, Petr Kubes, Igor Dostálek a Adriana Růžičková. Četbu připravila Iveta Novotná, dramaturgie Alena Blažejovská.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)