Pro a proti – Interiér Máje (2024)

Každý detail má budit emoci a donutit vás něco vyfotit, říká spoluautor interiéru Máje Milan Mlada z kanceláře AGE Projekt. Nevěřím, že tam budou chodit lidé, oponuje historik architektury Zdeněk Lukeš. Moderuje Karolína Koubová.

Natočeno 2024. Premiéra 4. 7. 2024 (ČRo Plus, 9:34 h.; 24 min.).

Lit.: jud – Koubová, Karolína: S autory Máje jsme chtěli dům oživit, říká architekt. ‚Las Vegas nepatří do centra Prahy,‘ namítá historik. In web ČRo Plus, 4. červenec 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Z obchodního domu centrum zábavy. To je výsledek rekonstrukce nově otevřeného Máje. Kromě internetových hádek o hranici umění a kýče vzbudil i debatu o tom, jak přistupovat k ochraně kulturních památek. „Snažili jsme se vymyslet koncept společně s původními autory tak, abychom dům oživili,“ říká spoluautor interiéru Milan Mlada z kanceláře AGE Project. „Jakýsi Las Vegas v centru Prahy,“ namítá historik architektury Zdeněk Lukeš. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)