Ars litera – Zlaté rybky Jany Hevešiovej / Rudolf Sloboda (Ars litera – Zlaté rybky Jany Hevešiové / Rudolf Sloboda, 2024)

Připravila Jana Hevešiová.

Hovoří Dušan Dušek.

Natočeno 2024. Premiéra 26. 7. 2024 (SRo Rádio Devín, 17:00 h.).

Lit.: anonym: Ars litera: Zlaté rybky Jany Hevešiovej / Rudolf Sloboda. In web SRo Rádio Devín, 26. 7. 2024 (článek + ukázka k poslechu). – Cit.:  (…) Sú to už takmer tri desaťročia odkedy o Rudolfovi Slobodovi hovoríme v minulom čase. Debutoval v roku 1965 románom Narcis, ktorý narušil stojaté literárne vody a stal sa kultovým generačným dielom.

Zo sveta odišiel ako 57 ročný. Zanechal však mnoho kníh, o ktoré je stále záujem. Priebežne sme si ho všímali aj my v rozhlase a tak možností, čím si pripomenúť jeho nedožitú osemdesiatpäťku je viac. Jana Hevešiová sa napokon rozhodla pre pásmo Definitívny rozchod s mladosťou ktorého súčasťou je aj rozhovor s Rudolfom Slobodom z decembra 1990 o jeho prvom ponovembrovom románe Krv.

Ale súčasťou Ars litery bude aj posledný rozhovor Jany Hevešiovej s Rudolfom Slobodom z roku 1994 s názvom Jeseň môže prísť aj skôr. Vtedy nikto zo zúčastnených netušil, že o rok nato prišla nie jeseň, ale rovno zima. Smrť.

Hosťom relácie bude aj Dušan Dušek, ktorý si zaspomína na prvé stretnutie s jeho tvorbou, ale i posledné náhodné osobné stretnutie v nočnom kine (…).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)