Milan Uhde: Oldřich Mikulášek se dovedl trápit pro stvořeníčko (2024)

Milan Uhde vypráví o básníku Oldřichu Mikuláškovi. Večer, na kterém básníkova vnučka Markéta Mikulášková také četla ze své sbírky Když zhasne obloha, uspořádalo nakladatelství Druhé město. Připravila Alena Blažejovská.

Hovoří Milan Uhde.

Připravilo Brno v roce 2024. Premiéra 27. 7. 2024 v rámci pořadu  Zelný rynk (ČRo Brno, 17:00 – 18:00 h.; 23 min.).

Lit.: Blažejovská, Alena:´Oldřich Mikulášek se dovedl trápit pro stvořeníčko, vzpomíná Milan Uhde na básníka. In web ČRo Brno, 29. červenec 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Setkání věnované poezii Oldřicha Mikuláška a jeho vnučky Markéty uspořádalo nakladatelství Druhé město. Poslechněte si, jak Milan Uhde vypráví o básníkovi, který mu byl blízký.

Ze záznamu Aleny Blažejovské, pořízeného v brněnském Kabaretu Špaček, vám přinášíme výběr, na němž Milan Uhde vypráví o Oldřichu Mikuláškovi. Na večeru, který uspořádalo nakladatelství Druhé město, ovšem Milan Uhde také četl a komentoval vybrané Mikuláškovy básně. Básníkova vnučka Markéta zase četla ze své básnické prvotiny Když zhasne obloha. Sama svého dědečka nepoznala – on zemřel v roce 1985, ona se narodila v roce 2004. Proto i jí mohlo Uhdeho vyprávění Oldřicha Mikuláška a jeho vážný zápas o básnickou tvorbu opravdu přiblížit. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)