Pro a proti – Diskriminace offline lidí? (2024)

Diskriminujeme lidi, kteří jsou offline? Umí stát vybalancovat zájmy seniorů a tempo digitalizace? Hosty Pro a proti budou náměstek místopředsedy vlády pro digitalizaci Ondřej Profant z Pirátské strany a předsedkyně Rady seniorů Lenka Desatová. Moderuje Karolína Koubová.

Natočeno 2024. Premiéra 26. 8. 2024 (ČRo Plus, 9:34 h.; 24 min.).

Lit.: Koubová, Karolína – kra: Tlak na to být online diskriminuje seniory, zní z jejich rady. Povinné to není, nesouhlasí náměstek. In web ČRo Plus, 26. srpen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  S rychle postupujícím programem digitální transformace hrozí části Čechů vyloučení, zranitelní jsou v tomto ohledu zvláště senioři. „Až 48 procent seniorských domácností nemá počítač, natož internet,“ varuje předsedkyně Rady seniorů Lenka Desatová. „Čím více lidí bude v onlinu, tím kvalitnější bude osobní přístup,“ tvrdí v pořadu Pro a proti na Českém rozhlase Plus Ondřej Profant (Piráti), náměstek místopředsedy vlády pro digitalizaci. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)