Vinohradská 12 – Politický extrém 1/7 (2024)

Připravil Matěj Skalický. Editace Kristýna Vašíčková. Rešerše Kateřina Pospíšilová, Zuzana Marková, Miroslav Tomek. Sound design Damiana Smetanová. Hudba Martin Hůla, Damiana Smetanová, Jaroslav Pokorný.

Hovoří politolog Jan Charvát z Univerzity Karlovy.

Natočeno 2024. Premiéra 1. dílu 6. 9. 2024 (ČRo Plus, 10:10 h.; 25 min.); 2. dílu 13. 9. 2024 (ČRo Plus, 10:10 h.; 21 min.).

Obsah: 1. Levice a pravice – 2. Komunismus – 3.

Lit.: Skalický, Matěj: Pravice a levice? Spektrum je složitější, politolog učí Čechy ideologický trojúhelník. In web ČRo Plus, 6. září 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Levice a pravice. Nesmiřitelné tábory. Jedni jezdí na snowboardu, druzí na lyžích – jak by nám patrně vysvětlil Václav Klaus. Co ale pravice a levice říká o našich politických postojích? Pokud vůbec něco? Jan Charvát z Institutu politologických studií Univerzity Karlovy se v prvním rozehřívacím díle série o politickém extremismu zabývá základními pojmy – levicí a pravicí. (…)

Lit.: Skalický, Matěj: Marx, Stalin, Trockij. Politolog vysvětluje vztek komunistů i jejich touhu po revoluci. In web ČRo Plus, 13. září 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Máte rádi Sovětský svaz? Odpověď ano: dva body. Odpověď ne: dva roky. Vousatý rudý humor, ale kde se komunismus vlastně vzal? K čemu je srp a kladivo? A jsou reformní komunisté ještě komunisté? Druhý díl speciální série s Janem Charvátem z Institutu politologických studií Univerzity Karlovy. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)