Pro a proti – Vlny na Oscarech? (2024)

Vlny na Oscarech? Má dobové drama novinářů Československého rozhlasu v době pražského jara a srpnové invaze šanci oslovit americké filmové akademiky? Moderuje Lukáš Matoška.

Hovoří Helena Třeštíková, režisérka a členka prezídia České filmové a televizní akademie, která film do boje o Oscara poslala, a filmová publicistka a editorka webu ČT Art Kamila Boháčková.

Natočeno 2024. Premiéra 13. 9. 2024 (ČRo Plus, 9:34 h.; 24 min.).

Lit.: jkd – Matoška, Lukáš: Vlny byly silný divácký zážitek, říká Třeštíková. „Velký film nemůže vzniknout podle šablon,“ oponuje publicistka. In web ČRo Plus, 13. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Česká filmová a televizní akademie rozhodla, že pošle film Vlny scénáristy Jiřího Mádla do boje o americkou cenu Oscar v kategorii nejlepší zahraniční film. „Vždy je trochu sázka do loterie, jaká je nálada ve společnosti, co film v lidech-nečeších evokuje a podobně,“ říká v pořadu Pro a proti členka prezidia České filmové a televizní akademie Helena Třeštíková. „Existují různé roviny, jak se na film dívat,“ oponuje filmová publicistka a editorka webu ČT art Kamila Boháčková.

Myslíte si, že film Vlny dokáže oslovit americkou filmovou akademii? (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)