Host Lucie Výborné – Ondřej Ládek alias Xindl X (2024)

Hostem je Ondřej Ládek, písničkář Xindl X. Pilotní písní jeho nového alba je kafkovská Proměna. Neobává se písničkář Ondřej Ládek známý jako Xindl X, že plno jeho posluchačů třeba Kafku nečetlo? V čem je Fén X experimentální? A může se autor natolik posunout ve své tvorbě, že nová deska je jako by z jiného pera? Moderuje Lucie Výborná.

Natočeno 2024. Premiéra 13. 9. 2024 (ČRo 1 Radiožurnál, 9:06 h.).

Lit.: Výborná, Lucie – vma: Deska Fén X vznikla z pocitu vyhoření, ale chytil jsem druhý dech – Fénix vstávající z popela, říká Ondřej Ládek alias Xindl X. In web ČRo 1 Radiožurnál, 13. září 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ondřej Ládek alias Xindl X je nejen úspěšným hudebníkem, ale také textařem, scenáristou, autorem muzikálu. V pátek 13. září vychází jeho nejnovější album Fén X. „Nejdřív jsem si říkal – ne! V pátek 13. přece nemůžu vydat desku, to je nešťastný den. Ale musím proti té pověrčivosti bojovat,“ říká s úsměvem. Vyšel také oficiální klip písně Proměna, kterou napsal původně pro svůj muzikál. Čím se lišila tvorba nejnovější desky od těch předchozích? (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)